петак, 05. јул 2013.

Crochet baby blanket with granny square ili po naški - Heklani prekrivač za bebu ...iz kvadratica

 Počela sam još polovinom aprila da pravim  kvadratice , oko 4-5 dnevno s tim da je bilo dana kad nisam stizala ni da se dohvatim heklice...I tako sve do polovine maja : )
 Ukupno ih je 60 komada. Svaki kvadratić je dimenzije oko 10,5 x 10,5 cm tako da kad je zavrsen prekrivač - ćebence ima veličinu 110 x 65 cm + bordura okolo.


Koristila sam St.George pamuk 100% i heklicu ček da proverim...aha - 3,5 piše. Koristila sam 11 različitih boja a sve sam ih povezala ovom bež belom... Šareno, živo i veselo!
I naravno etiketa

Baš sam ponosna na ovo moje delo : ) Radila sam ga sa puno ljubavi i pažnje jer je namenjeno jednoj maloj princezi koja se rodila polovinom maja na ponos svojih roditelja. Znajući njihov istančani ukus i da će se sigurno obradovati kad vide ovo malo iznenadjenje, ovaj projekat mi je bio pravi izazov! I nisam pogrešila.Nisam mogla da odolim a da ne uslikam prvu probu  ; )
Usput se radilo na raznim frontovima ali o tome više drugom prilikom...

PS: Ovom prilikom bih pomenula blog inspirativne Margit http://magrit.wordpress.com/ kojoj je heklanje svakodnevni ritual :)...Margit hvala na savetima koje nesebično daješ !